Natuurbeleving

 

Wat is er leuker voor kinderen dan een eigen speelhut in de tuin? Een plekje om tot rust te komen, te picknicken of te spelen. Bij ons kan je van begin november tot half maart terecht voor workshops wilgenhutten en wilgentunnels bouwen, ja zelfs een heus zelfgemaakt piratenschip behoort tot de mogelijkheden. Verder leren we ook tuinafsluitingen maken van wilgentenen. Deze workshops worden aangeboden voor kinderen en/of volwassenen. We werken steeds op maat met reeds aanwezige wilgentenen of we kunnen zelf alle materiaal aanleveren. Dit is ook een heel leuke activiteit voor scholen, (jeugd)verenigingen, of instellingen.

 

 

IndeBuitenlucht biedt allerlei leuke activiteiten voor kinderen aan voor verjaardagsfeestjes, schoolfeesten, jeugdkampen, bosklassen, een sportdag of … Bij ons kan je terecht voor een leuke natuurwandeling, een schattenzoektocht met kaart en kompas of een wandeling op zoek naar eetbare planten en wildsporen.

Of wat dacht je van een workshop 'Overleven in de natuur'? Kinderen leren overlevingstechnieken, zelf een schuilhut bouwen en eten uit de natuur. Tussendoor doen ze leuke bosspelletjes. Zo’n beleving is onvergetelijk. Bovendien is ravotten in de buitenlucht veel gezonder dan een namiddag in een vaak overvolle binnenspeeltuin te vertoeven.

Het programma wordt steeds in onderling overleg samengesteld.